11 نکته کاربردی برای عملکرد دستور :site 

11 نکته کاربردی برای عملکرد دستور :site 

بطور معمول وبمسترها از کم دقت بودن دستور :site در موتور جستجوی گوگل ناراضی هستند ولی با ترکیب چند دستور ساده می‌توان کاربردهای مناسبی از آن بدست آورد که در ادامه به بررسی 11 حالت پر استفاده آن خواهیم پرداخت:

1- دستور Site:example.com

اولین نکته ترکیبی در خود ندارد! ولی اجازه دهید که از پایه شروع کنیم. همراه شدن آدرس سایت با دستور :siteبه شما آمار تقریبی از تعداد صفحات ایندکس شده از سایت مورد نظر شما را نشان می‌دهد. بهتر است که از آدرس ریشه سایت استفاده کنید (از نوشتنwwwقبل از نام دامنه خودداری کنید)

برای هر نکته لینکی نمونه در پایان آن قرار داده شده تا به درک بهتر مطاب کمک کرده باشیم. در اینجا ما سایت آمازون را به عنوان نمونه مورد بررسی قرار دادیم که جزو سایت‌هایی با بیشترین صفحات ایندکس شده است.

 با اجرای این دستور شما با دو نوع از اطلاعات مواجه می شوید: 1- لیستی از صفحات ایندکس شده در نتیجه جستجو. 2- تعداد کل صفحات ایندکس شده.(داخل دایره نشان داده شده در عکس)

همانطور که مشاهده می‌کنید تعداد صفحات بسیار زیاد بوده و یافتن مطلب مورد نظر در میان این تعداد صفحه کار دشواری می‌باشد. استفاده از ترکیباتی که در پایین معرفی می‌شوند نقش بسزایی در یافتن مطلب مورد نظر خواهند داشت.

2- دستور Site:example.com/folder

ساده ترین راه برای کاهش نتایج جستجو استفاده از زیرشاخه هاست (مانند “blog/”). با افزودن این دستور در پایان دستور قبلی شما می‌توانید بطور مثال تمامی صفحات موجود در شاخه blog  سایت مورد نظر را مشاهده کنید. سادگی این دستور را دست کم نگیرید زیرا اگر به ساختار سایت مورد نظرتان مسلط باشید (سایت خودتان) کاربردهای زیادی برای شما خواهد داشت.

3- دستور Site:sub.example.com

شما قادرید که با استفاده از این دستور تمام مطالب موجود در یک زیردامنه را توسط موتور جستجوی گوگل فراخوان کنید. در نکته شماره یک شما نتایج حاصل از تمام زیر دامنه‌ها را مشاهده می‌کنید ولی در اینجا می‌توانید نتایج را برای زیر دامنه مورد نظر خودتان فیلتر کرده و از وضعیت صفحات ایندکس شده در این زیر دامنه خاص آگاه شوید.

4- دستور Site:example.com inurl:sub

این دستور به تنهایی نتیجه ای مشابه دستور شماره 3 به شما خواهد داد ولی توانایی و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به آن دارا می‌باشد. بطور مثال شما می‌توانید با افزودن کاراکتر [-] بصورت –inurl:sub تمامی نتایج سایت مورد نظر به جز هر آنچه که در زیردامنه sub قرار دارد را مشاهده کنید. و جستجوی خود را از تعداد زیادی از نتایج  بدون کاربرد خالی کنید.

توجه کنید که به راحتی می‌توانید از چندین زیردامنه در این دستور استفاده کنید. (site:example.com –inurl:shop –inurl:blog –inurl:local)

5- دستور Site:example.com inurl:param

با استفاده از این دستور موتور جستجوی گوگل تمامی صفحاتی که در لینک آنها عبارت param موجود است را به شما نمایش خواهد داد و شما می‌توانید بطور مثال  صفحات ایندکس شده توسط گوگل از یک دسته بندی خاص در سایت‌تان را مشاهده کنید. در اینجا نیز استفاده از کاراکتر [-] می‌تواند شما را در رسیدن به نتایج خاص مورد نظرتان با حذف لینک‌هایی شامل عبارت مورد نظر یاری دهد.

6- دستور Site:example.com text goes here

این دستور مطلب مورد نظر شما را در تمام صفحات سایت جستجو کرده و به شما نمایش می‌دهد. دقت کنید که گوگل مطالبی را به شما نمایش می‌دهد که شامل ترکیبی از کلمات موجود در متن بوده و به ترتیب کلمات جستجوی شما توجهی نمی‌کند، همچنین صفحاتی که تنها تعدادی از این کلمات را شامل هستند به شما نمایش می‌دهد بطور مثال عباراتی مثل “goes text here” و “here text goes in ” همگی در جستجو نمایش داده می‌شوند. اگر دقیقا به دنبال عبارت مشخصی در متن صفحات هستید می‌توانید از این دستور استفاده کنید که ترتیب کلمات را نیز مورد نظر قرار می‌دهد. “Site:example.com “text goes here

7- دستور Site:example.com this OR that

استفاده از این دستور به شما این امکان را می‌دهد که در یک زمان چند عبارت مشخص را در سایت جستجو کنید و موتور جستجوی گوگل صفحاتی را که شامل هر کدام از آنها و یا هردوی آنها باشد را به شما نمایش خواهد داد. شرایط گفته شده در نکته 6 را در اینجا نیز می‌توانید بکار برید. دقت کنید که برای اجرای صحیح این دستور عبارت OR حتما باید با حروف بزرگ نوشته شود تا گوگل آن را بخشی از متن مورد جستجوی شما در نظر نگیرد.

8- دستور Site:example.com ~word

کاراکتر [~] این امکان را به شما می‌دهد که علاوه بر جستجوی کلمه مورد نظرتان در صفحات سایت کلمات مرتبط با آن را نیز به شما نمایش دهد. به این ترتیب شما در موتور جستجوی گوگل جستجوی خود را همزمان برای تمامی کلمات مرتبط با کلمه مورد نظرتان انجام داده اید.

با کلیک بر روی لینک زیر مشاهده می کنید که گوگل کلماتی مانند Leadership  و Control را در ارتباط با management در نظر گرفته و صفحات شامل  آنها را نیز نمایش می‌دهد.(این واقعا میتونه جالب و کاربردی باشه)

9- دستور “Site:example.com intitle:”text goes here

این دستور تنها متونی را که در تگ هدر  <TITLE></TITLE> قرار دارند جستجو می‌کند و به عبارت ساده‌تر موتور جستجوی گوگل تنها عنوان صفحات را بررسی کرده و از متن چشم پوشی می کند. کاربرد بهتر این دستور استفاده از intitle به تنهایی و یافتن صفحاتی است در وب که مطالب شما را عینا کپی می‌کنند.

10- دستور Site:example.com filetype:pdf

این دستور به شما کمک می‌کند تا به دنبال نوع خاصی از فایل توسط موتور جستجوی گوگل در سایت مورد نظرتان باشید. شاید برای جستجوی مقالات استفاده از این دستور زمان زیادی را برای شما صرفه جویی کند.

 

11- دستور “Site:.edu “text goes here

در پایان می‌توانید با استفاده از دستور شماره 11 مطلبی را در تمامی سایت‌های دارای پسوند (Top-Level Domain TLD) مورد نظرتان جستجو کنید.

توجه داشته باشید که شما با توجه به نیازتان می‌توانید هرکدام از این دستورها را با هم ترکیب کرده و نتایج موتور جستجوی گوگل را هرچه بیشتر بهبود دهید. استفاده درست از اینها در مواردی می‌تواند زمان جستجوی شما را تا 80 درصد کاهش داده و رسیدن به نتیجه مطلوب را برایتان ممکن سازد. علاوه بر این اگر وبمستر یا بهینه ساز سایت هستید، اطلاعات مناسبی را از وضعیت ایندکس سایتتان توسط گوگل بدست خواهید آورد.

اینها تنها بخشی از امکانات موتور جستجوی گوگل می‌باشد، شما هم می‌توانید با معرفی آنچه با تجربیات شخصی کسب کردید در این صفحه به ما و دیگر دوستان در استفاده هرچه بهتر از امکانات موتور جستجوی گوگل کمک کنید.

 

تهیه و تنظیم:

مرکز تجارت الکترونیک آرین

...
11-practical-tips-for-the-performance-of-the-site-command
  • design4
  • design4
design7