بهبود سرعت سایت به کمک ۱۰ نکته ساده

بهبود سرعت سایت به کمک ۱۰ نکته ساده

درآمدزایی بیشتر از طریق بهبود سرعت سایت

یکی از شاخص ترین مشخصه‌ها در ایجاد تجربه کاربر سرعت یک وبسایت است. کاهش سرعت سایت باعث کم شدن تعداد بازدیدکنندگان و در نهایت افت میزان مشتریان بالقوه‌ است. داشتن سرعت بالا در موتورهای جستجو همچون گوگل نقش تاثیرگذاری دارد. سرعت ساعت حتی در حد میلی ثانیه نیز تاثیر حیاتی دارد. در ادامه متن به روش های بهینه سازی و بهبود سرعت می پردازیم:

1- کم کردن بارگذاری تمامی محتوای سایت تا حد امکان

 در فناوری Ajax کاربر در هر زمانی عملیاتی در سایت انجام دهد، تنها بخشی از صفحه آپدیت شود بجای اینکه تمامی صفحه دوباره بارگذاری شود. در یک صفحه گالری اصولا فایل‌های عکس بزرگ و سنگین هستند و باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحه شود. در بهترین حالت کاربر هنگامی که برای بار اول به این صفحه وارد میشود عکس‌ها در نمونه کوچک‌شده نمایش داد شوند و در صورت نیاز با کلیک بر روی آن عکس ها کاملا بارگذاری شود.

Prototype  ،  MooTools و jQuery ابزار توسعه وب فناوری Ajax هستند که در بارگذاری محتواها می توان استفاده کرد.

2- بهره گیری از از فایل‌های اکسترنال JSو  CSS

ذخیره فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت درون‌خطی (inline)زمانی که کاربر برای اولین بار وارد صفحه وب ‌سایت به‌صورت خارجی، به این ترتیب مرورگر منابع خارجی (اکسترنال) مثل CSS یا فایل‌های جاوا اسکریپت را در حافظه کش (cache) ذخیره می‌کند.

تعمیر و نگهداری از سایت در صورت استفاده از فایل‌های خارجی CSS و جاوا اسکریپت آسان تر است زیرا ذخیره فایل‌های جهانی به‌جای کدهای پراکنده در چند صفحه وب لازم است

3- استفاده از سیستم ذخیره (Cache)

سیستم کَش یکی از راه‌های افزایش سرعت سایت است، در سیستم ذخیره‌ سازی در حافظه کش (cache) یک بار داده‌ها ایجاد شده و نیاز نیست هر بار که کاربری از وب‌سایت بازدید می کند، محتوای سایت ایجاد و نمایش داده شود.

4- کاهش سایز تصاویر به وسیله نرم افزارهای ویرایشگر تصویر

برای افزایش سرعت بارگذاری تصاویر بهتر است بجای استفاده از تغییر طول و عرض HTML برای تغییر اندازه عکس از نرم‌افزار ویرایشگر تصویر مانند فتوشاپ گردد. در نتیجه با کوچک کردن اندازه عکس به همان میزان حجم تصویر نیز کاهش میابد و در نهایت سرعت لود سایت کمتر می شود.

5- عدم استفاده از تصاویر برای نمایش محتوا

نمایش محتوا در غالب تصاویر در میزان بهبود سئو سایت کاملاً بی تاثیر است، همچنین باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات و در نتیجه کاهش سرعت سایت میشود، افزایش تعداد تصاویر باعث سنگین تر شدن صفحه و در نهایت کاهش لود سایت می شود. 

6- ذخیره تصاویر با فرمت مناسب

ذخیره تصاویر با فرمت مناسب باعث می شود بدون از دست دادن کیفیت تصاویر، سرعت لود سایت را بهبود بخشید. به طور مثال فرمت JPG معمولا تصاویر را در اندازه‌ کوچک‌تر نمایش می‌دهد ولی فرمت  PNG باعث شفافیت در تصاویر می شود. ابزارهای ویژه ای برای کاهش حجم تصاویر بدون از دست دادن کیفیت تصویر موجود است.

7- بهینه سازی روش کدنویسی

برای نمایش هدلاین‌ها و تیترها از CSS به‌جای کدهای HTML  استفاده شود تا تیترها با کمک ویژگی مدل فونت به ایتالیک تبدیل شود. در کدنویسی کارآمد نگهداری آنها آسان‌تر و فایل‌های HTML و CSS نیز کاهش میابد.

8- استفاده از کد جاوا اسکریپت در انتهای کدنویسی

قرار گیری اسکریپت‌ها در انتهای صفحه باعث افزایش سرعت سایت شده و در نتیجه مرورگر همه کدها را اجرا و در نهایت جاوا اسکریپت اجرا شده و صفحه نمایش داده میشود. کدهای جاوا اسکریپت تا پایان یافتن بارگیری از اجرای کدهای پایین‌تر از خود جلوگیری می کند. بهتر است جاوا اسکریپت را پیش از بسته شدن تگ <body> در کدهای HTML قرار دهید.

9- استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN)

میزان لود سایت رابطه مستقیم به فاصله مکانی کاربر با سرور دارد. دور بودن این فاصله باعث خواهد شد داده ها از مسیر طولانی تری عبور کنند. برای افزایش سرعت سایت لازم است محتوای سایت در چندین مکان جغرافیایی که موقعیت استراتژیکی دارند نگهداری شوند. CDN باعث افزایش هزینه عملیاتی خواهد شد.

10- بهره گیری از حافظه نهان وب

وب سایت ها بجزء ویژگی سیستم‌ حافظه نهان(caching systems) از حافظه نهان وب (web caching) نیز میبایست استفاده کنند. این روش که فایل‌ها به وسیله مرورگر و برای استفاده در آینده ذخیره می شوند حافظه نهان وب (کَش) گفته می شود. این فایل ها شامل فایل‌های جاوا اسکریپت، فایل‌های CSS و تصاویر است.

 بهبود تجربه کاربر از طریق بهینه‌سازی و افزایش سرعت سایت و در نهایت تقویت سئوی سایت خواهد شد.

 

...
improving-site-speed-with-the-help-of-10-simple-tips
  • design4
  • design4
design7