چرا سئو تکنیکال سایت باعث افزایش بازدید محتوا می شود؟
پس از سال ۲۰۱۱ با تغییراتی که به دلیل معرفی الگوریتم های رتبه بندی گوگل در دنیای سئو و بهینه سازی سایت به وجود آمد، اصول سئو تغییر جهت قابل توجهی را تجربه کرد. دلیل اصلی این تغییر، افزایش توجه موتور جستجوی گوگل به کیفیت محتوای سایت ها بود. این کار باعث بوجود آمدن موج بازاریابی محتوایی در سایت ها و شبکه های اجتماعی شد. بعد از این اتفاق بسیاری از بازاریابان و روزنامه نگاران وارد حوزه تولید محتوا شدند و سئو را بیشتر از بعد محتوایی اجرا کردند. در حالی که محتوا اهمیت کمتری نسبت به مباحث سئو تکنیکال سایت و برنامه نویسی دارد. اگر ساختار سایتی درست نباشد و اصول سئو در آن به طور صحیح رعایت نشده باشد، ارزش محتوا سایت نیز از بین رفته و به درستی توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو ایندکس نمی شود. اینگونه وب سایت در گوگل رتبه خوبی بدست نیاورده و تعداد بازدیدکنندگان آن کاهش می یابد.
اهمیت سئو تکنیکال سایت زمانی مشخص می شود که هدف ارائه یک تجربه کاربری با کیفیت به کاربران و افزایش فروش سایت باشد. وجود مشکلات تکنیکال در مسیر حرکت کاربر در سایت، باعث سردرگمی و کلافه شدن او شده و حتی در موارد زیادی او را از خرید منصرف می کند. این کار به معنای از دست دادن مشتریان و واگذار کردن سهم بازار به رقبا است. در سئو تکنیکال سایت اشتباهات زیادی رخ می دهد که برخی از آن ها حتی در سایت های معروف به کرات تکرار می شود. در ادامه ۵ نکته مهم در سئو تکنیکال سایت را بررسی می کنیم.
۱. کدهای وضعیت HTTP
به طور ساده کاربرد کدهای وضعیت HTTP همان ارسال و دریافت درخواست ها میان کلاینت (مرورگر) و سرور است. شما باید اطمینان حاصل کنید که محتوای سایتتان به درستی توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو ایندکس می شود و کاربران نیز می توانند به درستی به آن دسترسی یابند. اگر گوگل نتواند به درستی محتوای سایتتان را ایندکس کند، سایت شما در نتایج گوگل رتبه خوبی بدست نیاورده و ترافیک ورودی به سایتتان کاهش می یابد. یکی از بهترین کارها برای خزش بهتر سایت توسط گوگل، کاهش کدهای وضعیت 4xx و 3xx است.
کدهای کلاس 3xx معمولا برای تغییر مسیر جاری یا مسیر درخواست استفاده می شوند. برای مثال کد 301 مربوط به ریدایرکت کردن یا تغییر آدرس یک لینک به آدرسی جدید است. کدهای کلاس 4xx مربوط به خطای HTTP از طرف کاربر است، برای مثال کد 404 به معنای عدم وجود صفحه مورد نظر کاربر در سایت است. بهترین کار برای کاهش این کدهای وضعیت HTTP، بروز رسانی تمامی صفحاتی است که دارای کدهای وضعیت 404, 301, 302 هستند. تمامی این تلاش ها به این منظور است که وقتی کاربر بر روی لینکی کلیک کرد، محتوای مورد نظر او نمایش داده شود و با خطای 404 یا صفحه ای که نمی خواسته رو به رو نشود. همچنین کاهش این کدها موجب جلوگیری از گیج شدن موتورهای جستجو هنگام ایندکس محتوای سایت می شود.
۲. محتوای تکراری سایت
محتوای تکراری می تواند به دلایل مختلفی به وجود آید. علاوه بر امکان کپی مطالب از صفحات دیگر سایت یا شباهت زیاد ساختار محتوایی برخی صفحات با یکدیگر، محتوای تکراری ممکن است به دلیل اشتباه در اصول سئو تکنیکال سایت ایجاد گردد. برای مثال اشتباه در استفاده از تگ کنونیکال (canonical) می تواند منجر به تولید صفحاتی با آدرس های متفاوت شود، و یا تنظیمات اشتباه در سیستم مدیریت محتوا سایت (CMS) موجب تولید صفحات مشابه یا اضافی گردد. این موارد روی هم رفته باعث گیج شدن گوگل در هنگام ایندکس مطالب سایت شده و سئو سایت را با مشکل رو به رو می کند.
مسئله محتوای تکراری در طراحی سایت فروشگاهی اهمیت زیادی دارد، چون صفحه معرفی محصولات معمولا ساختار یکسانی داشته و بخش عمده ای از محتوای آن تکراری است. برای متمایز کردن این صفحات با یکدیگر، باید میزان تعامل کاربران با سایت را افزایش داد تا آن ها با درج نظرات و امتیازات خود به محصولات، محتوای این صفحات را از یکدیگر متمایز کنند. کاهش محتوای تکراری باعث افزایش تمرکز کلمات کلیدی مختلف در صفحات سایت شده و همین امر رتبه بهتری را در نتایج گوگل نصیب وبسایت می کند.
۳. ساختار URL سایت
ساختار URL صفحات یک سایت بسیار مهم است، چون باعث درک بهتر کاربران و موتورهای جستجو از محتوای سایت می شود. در آدرس URL باید کلمات کلیدی تا حد مناسبی به کار رود و همچنین به جای URL های داینامیک حتما از URL های استاتیک استفاده شود. آدرس URL سایت باید از یک ساختار سلسله مراتبی یا درختی تبعیت کند، یعنی هر چه به صفحات درونی یک دسته بندی می رویم محتوا تخصصی تر شده و هر صفحه در عین حال ارتباط نزدیکی با دسته موضوعی اصلی خود داشته باشد.
۴. نقشه سایت XML
نقشه سایت XML (زبان نشانه گذاری قابل توسعه) در واقع یک فایل متنی حاوی تمام آدرسهای موجود در وبسایت شماست. همچنین نقشه سایت (سایت مپ) شما می تواند اطلاعات متا هر آدرس از سایت را مانند: آخرین بروز رسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط آن با صفحات دیگر را نیز شامل شود. نقشه سایت به ایندکس بهتر محتوای سایت شما توسط گوگل کمک کرده و آن را از بروز رسانی های صورت گرفته مطلع می کند. برای آکاهی کامل از اهمیت نقشه سایت و نحوه ساخت آن حتما مقاله نقشه سایت چیست؟ را بخوانید.
۵. سرعت بارگذاری سایت
سرعت بارگذاری سایت در درجه اول از نظر کیفیت تجربه کاربری (UX) سایت اهمیت دارد، یعنی اگر سایتی کند باشد باعث خستگی کاربران شده و حتی ممکن است آن ها را از دیدن باقی محتوا منصرف نماید. چون سرعت بارگذاری بر روی کیفیت تجربه کاربری سایت ها اثر گذار است، گوگل نیز به آن اهمیت داده و رتبه بهتری به سایت های سبک و با سرعت بارگذاری بالا می دهد. سرعت بارگذاری در طراحی سایت شرکتی نیز نقش مهمی در بهبود نرخ تبدیل سایت و نهایتا افزایش فروش دارد.
بهبود سرعت بارگذاری سایت روش های زیادی دارد که غالبا نیازمند دانش برنامه نویسی و طراحی سایت است. اما ۳ روش رایج و نسبتا راحت برای افزایش سرعت سایت عبارتند از:
- فشرده سازی کدهای CSS، جاوااسکریپت و HTML
- استفاده بیشتر از خاصیت کش مرورگر
- بهینه سازی تصاویر
وضعیت سئو تکنیکال سایت را باید هرچند ماه یکبار بررسی نمود و تغییرات مورد نیاز را اعمال کرد. انجام این فعالیت ها بی ثمر نبوده و سریعا تاثیر خود را بر افزایش ترافیک ورودی به سایت از گوگل می گذارد.