شاخص های پایش عملکرد (KPI) در بازاریابی در شبکه های اجتماعی

شاخص های پایش عملکرد (KPI) در بازاریابی در شبکه های اجتماعی

شاخص های پایش عملکرد (KPI) در بازاریابی در شبکه های اجتماعی

برای ارزیابی موفقیت یک کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی می بایست پیش از اجرا و در مرحله ی طراحی کمپین، چندین شاخص کلیدی عملکرد (KPI) مناسب تعیین کرد. این شاخص های کلیدی عملکرد متناسب با اهداف استراتژیک شرکت و همچنین اهداف اختصاصی آن کمپین مشخص می شوند.

    شاخص کلیدی عملکرد (KPI) برای یک کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی، به معنای ارزش های قابل اندازه گیری است که نشان می دهد یک شرکت در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده چقدر موثر عمل کرده است. شرکت ها از این معیارها برای ارزیابی میزان موفقیت‌ در رسیدن به اهداف‌شان استفاده می نمایند.

KPI  مناسب کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی چه ویژگی هایی دارد؟

به طور کلی دیدگاه های مختلفی جهت تعیین KPI مناسب برای کمپین های سوشیال مدیا مارکتینگ وجود دارد. مدیران بازاریابی، فروش، برندینگ و … هر کدام از دیدگاه خود به قضیه نگاه می کنند و معیارهایی را مهم در نظر می گیرند. به طور عمومی تعریف شاخص کلیدی عملکرد (KPI) برای این کمپین ها باید شامل ۴ سوال زیر باشد:

  •     آیا به مخاطبان هدف خود دست پیدا می کنید؟
  •     آیا با مخاطبان هدف خود تعامل ایجاد می کنید؟
  •     چه تعداد از فالوورهای شبکه های اجتماعی شما در خصوص محصولات یا خدمات‌تان پرس و جو می کنند؟
  •     چه تعدادی از آن ها واقعا به مشتری تبدیل می شوند؟

پاسخگویی صحیح به هر کدام از این سوالات باعث تعیین چندین شاخص کلیدی عملکرد (KPI) مناسب می شود. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که نمی توان برای همه ی شبکه های اجتماعی KPI های یکسانی را تعیین کرد و حتما باید به ویژگی های خاص هر شبکه ای توجه نمود.

میزان دسترسی به مخاطبان هدف در شبکه های اجتماعی

به طور کلی به تعداد افرادی که صفحه شما را فالوو کرده اند بدون در نظر گرفتن تعداد لایک یا کامنت آن‌ها، میزان دسترسی به مخاطبان گفته می شود. حال فالوورهای فعال صفحه به افرادی گفته می شوند که علاوه بر دنبال کردن صفحه شما، از طریق لایک، کامنت و اشتراک گذاری محتوا با برندتان به تعامل می پردازند.

شاخص کلیدی عملکرد برای کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی

 

 فروش از طریق شبکه های اجتماعی,میزان افزایش مشتری,یادآوری برند,تعداد بازدید از پروفایل,تعداد نمایش پست ها,تعداد کامنت پست ها,تعداد اشتراک گذاری پست ها,تعداد لایک پست ها,اهداف استراتژیک ,شاخص کلیدی عملکرد,کمپین بازاریابی,شبکه های اجتماعی,بازاریابی ,شاخص های پایش عملکرد,طراحی سایت,وب سایت,نرم افزار تحت وب,طراحی سایت کاشان,طراحی وبسایت, وبسایت, گروه نرم افزاری آرین, گروه نرم افزاری کاشان, طراحی وبسایت کاشان, کاشان, گروه نرم افزاری, webdesign, website, seo, بهینه سازی و سئو, کسب و کار اینترنتی, اشتغالزایی در منزل, وب سایت های اطلاع رسانی, وبسایت های تجاری, سازمانی, هتل و رستوران, فروشگاهی, طراحی سایت, استراتژی بازاریابی محتوایی, بازاریابی, نرم افزار های تحت وب, وب سایت های سازگار با موبایل,ایمیل مارکتینگ, اپلیکیشن‌های تلفن همراه ایمیل, بازاریابی شبکه‌های اجتماعی, محتوای جذاب, افزایش فروش, مدیریت موفق, سایت داینامیک, سایت استاتیک, پیاده سازی و مشاوره کسب وکارهای اینترنتی, بازدید, CRM ( مدیریت روابط با مشتری Customer Relationship Management), استارت آپ, بهینه سازی کلمات کلیدی, کارآفرینی اینترنتی, مدیریت محتوی های رایج, بازاریابی ویروسی, بازاریابی دهان به دهان, کسب و کار, مزیت تبلیغات اینرنتی, قابلیت های هارمونی, نماد اعتماد الکترونیکی, تجارت آنلاین, لینک طعمه, افزایش رتبه , رنکینگ وب سایت , موتورهای جستجو , الکسا, شبکه‌های اجتماعی, فروشگاه اینترنتی

یکی از پایه ای ترین معیارهای سنجش موفقیت یک کمپین دیجیتال مارکتینگ، اندازه گیری میزان تعامل کاربران صفحات شبکه های اجتماعی است. اینکه تعداد لایک، کامنت و به اشتراک گذاری محتوای صفحه توسط کاربران چقدر بوده است. اگر تعداد فالوورهای شبکه های اجتماعی شما زیاد باشد و میزان تعامل آن ها کم، به معنی این است که مخاطبان هدف را به درستی انتخاب نکرده اید و یا پیام بازاریابی و محتوای تولیدی شما به صورتی نیست که سطح تعامل فالوورها را تقویت کند. به طور کلی می توان میزان تعامل کاربران با برند را از طریق ۶ معیار زیر اندازه گیری کرد:

۱. تعداد لایک پست ها

در اکثر شبکه های اجتماعی با افزایش تعداد لایک پست ها، امکان بیشتر دیده شدن‌ آن ها هم افزایش می یابد. برای مثال در شبکه اجتماعی اینستاگرام با افزایش تعداد لایک پست به ازای یک هشتگ خاص، این پست به ۹ پست برتر آن هشتگ رسیده و امکان دیده شدنش به میزان زیادی افزایش پیدا می کند.

۲. تعداد اشتراک گذاری پست ها

تعداد شییر یا اشتراک گذاری پست ها در شبکه های اجتماعی علاوه بر اینکه موجب افزایش بازدید محتوا توسط کاربران می شود، اهمیت دیگری نیز دارد. اشتراک گذاری پست ها نسبت به لایک ارزش بیشتری دارد، زیرا امروزه لایک کردن به امری ناخودآگاه تبدیل شده است ولی شییر کردن نشان دهنده توجه فرد به محتوا شما و توصیه آن به دوستش است.

۳. تعداد کامنت پست ها

تعداد کامنت یا نظر فالوورها زیر یک پست نشان دهنده جذابیت محتوا برای مخاطبان و همچنین کیفیت جملات تشویقی شما در کپشن پست، جهت تعامل بیشتر با برند است.

۴. تعداد نمایش پست ها

تعداد نمایش پست (impression) نشان دهنده آن است که چه تعداد کاربر دیگری به واسطه لایک و کامنت فالوورهای شما محتوا‌ی‌تان را دیده اند. اگر چه این به معنای دیده شدن واقعی نیست، اما نشان دهنده شانس بیشتر محتوای شما برای دیده شدن است.

۵. تعداد بازدید از پروفایل

برخی از شبکه های اجتماعی (مانند لینکدین) امکان مشاهده آمار بازدید از پروفایل شرکت را می دهند. تعداد بازدید از پروفایل شرکت شاید نسبت به بقیه شاخص ها مهم نباشد اما نشان دهنده میزان علاقه افراد به بازدید از صفحه شما بعد از مشاهده آخرین پست شما است.

۶. یادآوری برند

در این بخش شاید اندازه گیری نوع یادآوری برند (Brand Mention) در شبکه های اجتماعی سخت ترین کار باشد. چون انجام آن نیازمند استفاده از ابزارهای تحلیلی شبکه های اجتماعی است که اکثر آن ها پولی هستند و شاید مناسب زبان فارسی نباشند. با استفاده از این ابزارها می توان اطلاعات خوبی درباره ی اینکه مردم در شبکه های اجتماعی از برند شما چه می گویند و به آن چه حسی دارند، بدست آورد.

میزان افزایش مشتری و فروش از طریق شبکه های اجتماعی

اندازه گیری آمار افزایش فروش شرکت از طریق بازاریابی در شبکه های اجتماعی کاری دشوار است. نکته مهم این است که کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی باید به گونه ای طراحی شود که کاربران به لندینگ اختصاصی سایت شرکت فرستاده شوند. این‌گونه به راحتی می توان از طریق ابزارهای آمارگیر وب مانند گوگل آنالیتیکز و گوگل وبمستر، تعداد مشتریان بالقوه و یا خریداران نهایی را مشخص کرد. این کار به شما کمک می کند تا بهترین شبکه اجتماعی را از نظر نرخ بازگشت سرمایه (ROI) شناسایی کنید و با تمرکز بازاریابی در آن میزان فروش شرکت خود را افزایش دهید.

اگرچه مهم ترین هدف بازاریابی افزایش فروش است، اما متخصصین بازاریابی اینترنتی معتقدند که هدف اصلی از بازاریابی در شبکه های اجتماعی لزوما افزایش فروش نیست، و رسیدن به سطح بالاتری از تعامل با مخاطبان هدف و بهبود برندینگ آنلاین شرکت در الویت قرار دارد.

 

تهیه و تنظیم:

مرکز تجارت الکترونیک آرین

...
performance-monitoring-indicators-in-marketing-in-social-networks
  • design4
  • design4
design7